ламиниран паркет

Трудностите на килими и мокети

Почистването на килим може да бъде досадна задача, особено когато трябва да се прави ежедневно. Килимът е една част от стаята, която събира почти всичко, от храната, от улицата, от домашните любимци или петната на невръстните деца.

Правилната грижа за килима, може да спести и редица здравословни проблеми. За целта заложете на пода. Ако разполагате с ламинат в повечето помещения на дома, то хигиенизирането ще е много по-лесно и бързо. Само с влажен парцал или прахосмукиране ще върнете красивата външност във вашия ламиниран паркет.

Ако имате домашни любимци, вече сте наясно колко бързо килимът може да се замърси в рамките само на един ден. Не може обаче да изпратите чергата или килимът всеки един ден, така че какви са вашите възможностите, който имате. Научете сега:

Честото прахосмукачка е само едно от решенията за събиране на праха от килими и мръсотия. Но това не е съвсем достатъчно. Ако имате домашни любимци, които обичат честите разходки на открито, а козината им е по-дълга от обичайната, то прахосмукачка единствено ще реши този проблем. Добавете към това и четка. Трябва да използвате меките или средно твърди четки с четина, които по-трудно ще повредят килима.

По отношение на препарати за дезинфекциране на пода използвайте по-скъпи, но много по-здравословни продукти, или така нареченото зелено почистване.

Ако имате паркет и килим най-отгоре, съществуват някои специфики в почистването. Често пъти може да се изкушите да използвате същите решения както на килима и на пода, но това е грешка. Това, което работи добре за килимите, често пъти е вредно за дървени подове и обратно. Например, с помощта на оцет може да почистите теракот, създавайки екологично чисти подове, но това е лоша идея при дървените подове. Те имат защитен слой, който може лесно да бъде повреден от киселината в оцета.

Един добър начин да се избегнете многото мърсотия по килима е необходимо да се избягва мръсна килима напълно. Свалете си обувките, когато се приберете вкъщи и използвайте чехли. Почистете вашия домашен любимец, преди да го пусна вътре, след разходки. Помислете за всички малките неща и навици, които може да използвате, за да се избегнете оцветяване на килима.

Може би искате да се инвестира в закупуване на парочистачка или химическа машина за пране на подови настилки. Помислете за здравето на вашето семейство и вашите домашни любимци. Научете повече за ламинат цени.