Грешките в SEO, които пречат на електронната търговия

Насърчаването на сайтове и онлайн магазини за електронна търговия се усложнява от огромните списъци със стоки, което често води до трудности при подготовката на голям брой описания и карти.

Това е проблем на оптимизацията на SEO, който влошава популяризирането на сайта в търсачките.

Описанията на шаблони могат да доведат до дублиране на съдържание.

Търсачките дублират и някои от стоките стават недостъпни за купувачите.

Твърде кратките описания на продуктите не дават на търсещите машини достатъчно информация, за да определят точно съответствието и качеството на съдържанието. Търсачката просто няма причина да повиши ранга на популяризираните търговските заявки.

Тук е мястото да си припомним иновативния алгоритъм на Yandex Baden-Baden, който просто докосна повече точно описанията на шаблоните върху картите на стоки, характеризиращи се с ниска уникалност с висока плътност на ключовите думи – SEO грешка.

Резултатът е известен – собствениците на много онлайн магазини трябваше спешно да пренапишат стотици хиляди описания на стоки, които изведнъж паднаха от индекса.

Всъщност е доста трудно да се създадат обемни описания за хиляди подобни продукти. Но тук отново говори статистиката – уеб страниците в първите 10 Google имат средно около 10 000 знака текст.

Липсата на обратна връзка с клиентите, не точно SEO проблем, но проблем за конверсиите

Не забравяйте за удобната функционалност за оставяне на потребителските рецензии на продуктите. В процеса на търсене и избиране на ревюта на продукти това отдавна се превърна в задължителна точка за контрол.

Ако продуктът не бъде прегледан, изглежда, че този продукт не е необходим на никого.

Проучванията показват, че добавяне на рецензии към търговски сайтове позволява да се покачи трафика до 30% само за един месец.

Често срещана грешка е желанието да има само положителни отзиви. Това обаче е погрешно. Оказва се, че дори отрицателната обратна връзка е полезна наравно с положителната и оформя мнението на купувачи и продавачи като целенасочен и открит бизнес. Това увеличава доверието и покачва продажбите. Когато всички отзиви са изключително положителни – това става подозрително.

В действителност разнообразието от рецензии сериозно подобрява конверсията.

Фокус над ключови фрази

Често цялата SEO оптимизация на описанието на продукта е ограничена до добавянето на думите „купувай“ и „цена“. Много по-голям ефект може да бъде постигнат, ако компетентно работите с различни ключови типове.

Ключовите думи за марката и модела трябва да присъстват в съдържанието и мета маркерите

Полезно ключови фрази, подобни и близки до марката да присъстват в описанията. Така те ще се показват в търсенето. Подобна оптимизация на марка, чрез тестове, е в състояние да даде ръст на трафика в няколко пъти!

С прости думи, оптимизирането на ключови думи, които се използват за намиране на подобни продукти, позволява бързо и многократно да увеличите присъствието и продажбите. Идеята е, повечето купувачи да избират и сравняват и да търсят конкретен продукт.

Както виждате, не само компетентният маркетинг е важен за успешната търговия в Интернет, но и качественото SEO-популяризиране на сайтове е от съществено значение за ръста на продажбите.

Потърсете ни eXtremeSEO и сами ще се уверите, колко лесно може да е всико.