Билингвизмът удължава човешкия живот

Чували ли сте за хора или местните жители, които говорят и владеят два езика, че стареят по-бавно. Зад такова заключение канадските изследователи публикуват своите открития в списание „Психология и застаряването на населението.“

Изследователите установили, че хората, които в детството са били от семейства с двуезични родители много по-бавно губят умствените способности в напреднала възраст. В науката вече е известно, че децата билингвисти имат високи артистични наклонности, но никога не изследван в детайли ефекта на билингвизма върху мозъка на един старец.

Ако вече сте достатъчно мотивирани да изучавате друг език, то непременно научете повече за  видовете курсове и уроци по английски.

Учените са измерили скоростта на мозъчните реакции при 150 души, включително и тези, които още от детството са двуезични и заключили, че двуезичното след навършване на 60 години показва същите бързи реакции, както при по-младите носители на само един език.

Оказва се, че поради способността си да говори два езика някои възрастни успяват да поддържат мозъчната функция. Въпреки това, експертите предполагат, че ефектът може да се дължи на навика „bilinguals“, постоянно да чете ненужна информация и само реагира на важни стимули.

С уроците по английски език може не само да учите, но и да тренирате мозъка си преговаряйки наученото.

„Вродена“ полза – тук става дума за процес на познаването на два езика, при който са засегнато много когнитивните процеси. За да се активират тези процеси езикови обучения и курсове по английски са на разположение, както за деца, така и за техните родители, баби и дядовци.

Кога да започнете да учите детето си на чужд език?

Всеизвестно е, че децата се учат бързо и в движение. И това, което се предполага е, че трябва да започнем да даваме на децата всички видове полезни знания, колкото е възможно. Децата не винаги успяват да се научат на втория език, затова би трябвало да знаем кога да започнем с курс по английски език.